Hotstonemassage


Een Hotstonemassage is zoals het woord al zegt een massage met "hete" stenen. Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hotstonemassage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.


Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maöries en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen. De Hot Stone massage staat weer in de belangstelling en vind zijn weg naar

 massagepraktijken, beautycentra, sauna's en schoonheidsspecialisten onder de naam Hotstonemassage, Lavastone, Yoastone of LaStone.

Bij Verkor massage wordt u eerst ingewreven met warme (huidverzorgende) massage olie, dan wordt u gemasseerd met de warme stenen. Tijdens de massage worden er stenen naast en op uw lichaam gelegd, als afsluiting worden er warme stenen op de rug gelegd, waarna u nog even (afgedekt) mag blijven liggen.

Vervolgens kunt u rustig gaan zitten en krijgt u een beetje water.


Doordat er diverse massagetechnieken zijn zal elke masseur/schoonheidsspecialist zijn eigen techniek gebruiken voor de Hotstonemassage. Zo is het een mooie combinatie bij bijvoorbeeld Shiatsu, lymfedrainage, sportmassage en vele andere massagevormen. Hieronder treft u informatie over de meest gangbare en gebruikte manier van de Hotstonemassage aan.

Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.
Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hotstonemassage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.
Ik masseer met de warme stenen. Soms leg ik ze naast en op u. Al naargelang het nodig is. Vooral mensen die koude handen hebben vinden een warme steen in hun handen prettig.


De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:
- spanningen
- stress
(beperkt bij Burnout)
-
-Spierproblemen (vooral bij rug, bil- en heup klachten)

- fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
- gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
(mits niet ontstoken)
- spijsverteringsproblemen
(therapeutische behandeling aangeraden)
- slechte doorbloeding

Maar ook "natuurlijk bovenal" voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstonemassage.


Contra-indicaties bij de Hotstone massage

De Hotstone massage is een weldadige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt. Door de invloed van de massage met warme stenen en de plaatsing van deze stenen kunnen er namelijk diverse negatieve bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen zijn van uiteenlopende aard en verschillen per aandoening. Dit varieert van zware hoofdpijn en onrust tot flauwvallen toe.

Hieronder treft u een aantal aandoeningen en medicamenten waarbij het zeer af te raden is een Hotstone massage te ondergaan.
Heeft u een aandoening welke hier niet is vermeld adviseren wij u dit eerst te overleggen met uw behandeld arts, specialist, therapeut of masseur/schoonheidsspecialist.


-Burnout (beperkt, het kan soms wel, maar alleen in overleg met de masseur of therapeut).

-Stress (met medicatie)

- ontstekingen
- besmettelijke huidaandoeningen
- psoriasis
- trombose
- kanker
- koorts
- extreme vermoeidheid en uitputting


Ook het gebruik van bepaalde medicamenten en geestverruimende middelen zijn een contra-indicatie, zoals onder andere:

- pijnstillers
- antidepressiva
- antibiotica / penicilline
- ontstekingsremmers
- prednison
- alcohol
- drugs en andere opiaten

-Bloedverdunners

Raadpleeg bij twijfel uw behandeld arts/specialist of het voor u mogelijk is deze massagevorm te ondergaan.